Possible bug - bots clashing?

Possible bug - bots clashing?

Postby Cale Vinson » Sat May 01, 2010 5:21 am

At the moment, I have a very crude bot that just echos back what it hears, as per the wiki example.

It was working fine.

But today when I logged it into IamTown I received the following error messages (some hand-edits to remove any identifying information):

Code: Select all
0    [main] INFO  com.avatar_reality.blue_mars.iam.IamBeanHelper  - Found 1 xml files
82   [main] INFO  org.springframework.beans.factory.xml.XmlBeanDefinitionReader  - Loading XML bean definitions from file [?????\EchoIam\MyIam.xml]
4816 [main] INFO  root  - Connect avt??????
7262 [Thread-2] ERROR com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientAdapter  - Unexpected exception while retrieving message for bot avt???????
7262 [Thread-2] ERROR com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientAdapter  - class java.lang.NullPointerException: null
7263 [Thread-2] FATAL com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientAdapter  - Unexpected exception:
java.lang.NullPointerException
   at com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientAdapter.updateExtra(TKClientAdapter.java:442)
   at com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientAdapter.receiveTargetSendDataNotification(TKClientAdapter.java:1036)
   at com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientSendDataAction.performAction(TKClientSendDataAction.java:40)
   at com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientAdapter$MessageRetriever.run(TKClientAdapter.java:1234)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
7278 [Thread-2] FATAL com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientAdapter  - com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientAdapter.updateExtra(TKClientAdapter.java:442)
7278 [Thread-2] FATAL com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientAdapter  - com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientAdapter.receiveTargetSendDataNotification(TKClientAdapter.java:1036)
7279 [Thread-2] FATAL com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientAdapter  - com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientSendDataAction.performAction(TKClientSendDataAction.java:40)
7280 [Thread-2] FATAL com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientAdapter  - com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientAdapter$MessageRetriever.run(TKClientAdapter.java:1234)
7281 [Thread-2] FATAL com.avatar_reality.blue_mars.tkclient.TKClientAdapter  - java.lang.Thread.run(Unknown Source)
27601 [Thread-3] INFO  com.avatar_reality.blue_mars.iam.IamMain  - Log out all Iams.



What had changed from the last time I did this is that there was an apparently-unattended Suzette bot running in IamTown.

I then ran my bot in another bot-enabled city, and received no error-messages, so my guess is that my bot and Suzette may have been interacting somehow. More precisely, I know they were interacting (Suzette responded to the "Iam" startup message), but the interaction seems to have "gone rogue" as it were.

- Cale
Cale Vinson
 
Posts: 25
Joined: Sun Mar 21, 2010 5:21 am

Re: Possible bug - bots clashing?

Postby admin » Tue May 04, 2010 12:24 am

But today when I logged it into IamTown I received the following error messages (some hand-edits to remove any identifying information):


I saw this in the log this morning. It looks like some information was missing pertaining interactions, but I couldn't tell from which side. I'm also surprised the bots tried to interact spontaneously. I'll have to take a little time to figure this out.

Mark
admin
Site Admin
 
Posts: 69
Joined: Thu Feb 18, 2010 9:54 pm


Return to General Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron